«Κίνα, Ρωσία, Ιράν, Βόρεια Κορέα δε σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Την έκθεσή του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε διεθνές επίπεδο εξέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό Στέιτ Ντιπαρτμεντ. Μεταξύ άλλων, η έκθεση «καίει» τις ηγεσίες της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Την έκθεση έδωσε στο φως της δημοσιότητας, ο προσωρινός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν.

Τι ανέφερε ο Σάλιβαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Σάλιβαν, σε ομιλία του για την έκθεση ανέφερε ότι «Κάποιες κυβερνήσεις είναι ανίκανες να διατηρήσουν την ασφάλεια και να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες των πολιτών τους, ενώ άλλες είναι απλά απρόθυμες».

«Κράτη που περιορίζουν τις ελευθερίες της έκφρασης και της ειρηνικής συνάθροισης, που επιτρέπουν και διαπράττουν βία ενάντια σε μέλη θρησκευτικών, εθνοτικών και άλλων μειονοτικών ομάδων, ή που υπονομεύουν τη θεμελιώδη αξιοπρέπεια του ατόμου, είναι ηθικά κατακριτέες και υποσκελίζουν τα συμφέροντά μας».

«Οι κυβερνήσεις της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, για παράδειγμα, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός των συνόρων τους σε καθημερινή βάση και συνεπώς αποτελούν δυνάμεις αστάθειας».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν εκείνους που σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία».

Loading