Κάτοικος Κωνσταντινούπολης: «Τρώμε κρέας μια φορά στις δύο εβδομάδες»

Σε ελεύθερη πτώση είναι η τουρκική οικονομία, με τον Ερντογάν να οδηγεί την τούρκικη λίρα στον πάτο της αγοράς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μια κάτοικος Κωνσταντινούπολης, Ελληνίδα, ανέφερε πως «Τρώμε κρέας μια φορά στις δύο εβδομάδες».

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ανέφερε πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς ο κατώτας μισθός είναι 300 ευρώ ενώ ένα νοίκι σε σπίτι με 2 δωμάτια έχει 500 ευρώ. Επίσης ανέφερε πως ένα μπούτι αρνί κοστίζει 10 ευρώ αναγκάζοντας τον κόσμο να σκέφτεται πόσες φορές τον μήνα θα φάνε κρέας.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Πλέον αρχίζουμε και μετράμε πόσες φορές θα φάμε κρέας το μήνα. Θα φάμε μια φορά στις δύο εβδομάδες κρέας. Το αρνί, ένα μπούτι έχει γύρω στα 10 ευρώ. Έχει αλλάξει και το πόσο βγαίναμε και λόγω κορονοϊού, αλλά και οι τιμές του αλκοόλ έχουν γίνει απαγορευτικές

Όσον αφορά στους μισθούς, ο κατώτερος είναι γύρω στα 300 ευρώ ενώ ένας βοηθός καθηγητής θα έχει μισθό γύρω στα 800 ευρώ. Τα ενοίκια, για παράδειγμα, σε πιο κεντρικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, είναι γύρω στα 500 ευρώ για ένα καλό σπίτι με δύο δωμάτια σε μια καινούργια πολυκατοικία.

 Οτιδήποτε εισαγόμενο είναι τελείως απαγορευτικό, όπως για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο που για παράδειγμα έχει 18.000 στην Ελλάδα, εκεί κοστίζει 40.000 ευρώ»

Loading