Κατάρρευση 12ώροφης στη Φλόριντα: Τουλάχιστον 12 νεκροί – “Mείζονες δομικές ζημιές” είχε αναφέρει έκθεση (vid)

Έξι ημέρες ερευνών, δώδεκα νεκροί, 149 άνθρωποι ακόμη αγνοούμενοι…Αυτός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, της φονικής κατάρρευσης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ της Φλόριντας.

Αύριο Πέμπτη, αναμένεται να βρεθεί στο σημείο ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ο αρχηγός του κράτους έχει σκοπό να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, οι οποίες εργάζονται αδιάκοπα και να συναντηθεί με τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να υποστούν αυτή την φρικτή τραγωδία.

«Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια του κτιρίου και άλλοι 149 εξακολουθούν να αγνοούνται», ενημέρωσε χθες βράδυ η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Το δωδεκαώροφο κτίριο κατέρρευσε την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20 ενω τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Έκθεση μηχανικού η οποία είχε συνταχθεί ήδη το 2018 για το κτήριο, έκανε λόγο για «μείζονες δομικές ζημιές» και «ρωγμές» στο υπόγειο του κτιρίου, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τον δήμο της Σέρφσαϊντ.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι δεκάδες πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής (της Αργεντινής, της Κολομβίας, της Παραγουάης, της Χιλής, της Ουρουγουάης…).

Έχουν ανασκαφεί και ερευνηθεί πάνω από 1.300 τόνοι μπετόν, σύμφωνα με τις αρχές καθώς δυο μεγάλα γερανοί χρησιμοποιούνται για να απομακρύνονται, πολύ αργά και προσεκτικά, τα συντρίμμια. Οι πυροσβέστες  και οι ειδικές ομάδες αξιοποιούν προηγμένα τεχνολογικά μέσα απεικόνισης και ήχου για να εντοπίσουν θύλακες με αέρα, όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται θύματα στη ζωή, παρότι οι ελπίδες σβήνουν κάθε ώρα και κάθε ημέρα που περνάει.

Δείτε επίσης: Φλόριντα – ΗΠΑ: Αυξήθηκαν στους 11 οι νεκροί από την κατάρρευση 12ώροφης πολυκατοικίας (vid)

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading