Ιταλία: Περισσότερα κρούσματα – Λιγότεροι θάνατοι

Περισσότερα κρούσματα αλλά λιγότερους θανάτους την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία ανακοίνωσε με έρευνα του το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe

Κατά 61% αυξήθηκαν τα κρούσματα αλλά θετικό είναι το γεγονός πως οι εισαγωγές στο νοσοκομείο μειώθηκαν κατά 11,3% και οι θάνατοι κατά 35,8%.

Σύμφωνα με τον Νίνο Καρταμπελότα, πρόεδρο του ιδρύματος Gimbe, η αύξηση των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο αριθμός των καθημερινών τεστ διάγνωσης του ιού παρουσιάζει διαρκή μείωση.

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, τις τελευταίας επτά ημέρες -σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα- οι εισαγωγές ασθενών με covid 19, μειώθηκαν κατά 16%.

Η έρευνα προβλέπει επίσης, ότι παρά την συνεχιζόμενη αύξηση των περιστατικών, η πίεση που αναμένεται να δεχθούν οι υποδομές του συστήματος υγείας, θα είναι πιο περιορισμένη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

«Η αχίλλειος πτέρνα της Ιταλίας, βέβαια, συνεχίζει να αποτελείται από τα 4,77 εκατομμύρια πολιτών άνω των 60 ετών, που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό τους κύκλο», σημειώνει το ίδρυμα Gimbe. Μάλιστα, 2,2 εκατομμύρια εξ αυτών δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Πλήρη επανέναρξη των γηπέδων ζητούν από την κυβέρνηση

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading