Ιταλία- κορονοϊός: Ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών από τις 15 Οκτωβρίου

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση καταγράφηκαν 2.949 περιστατικά covid-19 και 44 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων, από τις 15 Οκτωβρίου του 2020.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, οι μολύνσεις ήταν 3.351, με 83 νεκρούς.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 164.495 διαγνωστικά τεστ, το 1,8% από τα οποία προέκυψε θετικό, ενώ χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,4%.

Στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 34 λιγότεροι ασθενείς από χθες, τη στιγμή που στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 209 λιγότεροι.

Οι περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα είναι η Λομβαρδία (458), η Καμπανία (385) με κύρια πόλη την Νάπολη και η Σικελία (348).

Από αύριο Δευτέρα, τρεις περιφέρειες της χώρας (εκείνη με πρωτεύουσα την Τεργέστη, η Σαρδηνία και η μικρή περιοχή Μολίζε) μετατρέπονται σε «λευκή ζώνη», με μόνα υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης την χρήση μάσκας, την απόσταση ασφαλείας και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Τέλος, από 15 Ιουνίου ξαναρχίζουν οι δεξιώσεις για γάμους και βαπτίσεις, για τα οποία δεν θα υπάρχει περιορισμός αναφορικά με τον αριθμό των καλεσμένων, αλλά θα πρέπει όλοι να φέρουν μαζί τους μοριακό τεστ ή να έχουν κάνει το εμβόλιο (τουλάχιστον την πρώτη δόση, δυο εβδομάδες πριν το μυστήριο) ή να έχουν λάβει ιατρική βεβαίωση ότι έχουν θεραπευτεί από τη νόσο.

Δείτε επίσης: Κύπρος – εκλογές: Προβάδισμα Δημοκρατικού Συναγερμού δίνουν ως τώρα τα επίσημα αποτελέσματα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading