Ιταλία: Κίνδυνος για απώλεια 420.000 θέσεων εργασίας λόγω κορονοϊού

Σοβαρό πλήγμα στις θέσεις εργασίας στην Ιταλία αναμένεται να επιφέρει η κρίση του κορονοϊού, με την ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio να κάνει λόγο για κίνδυνο απώλειας 420.000 θέσεων εργασίας.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Confcommercio μίλησαν σήμερα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ιταλικής Γερουσίας, υπερτονίζοντας την ανάγκη άμεσης στήριξης του εμπορικού και τουριστικού τομέα, με τους εργαζομένους σε αυτούς τους κλάδους να έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, μόλις 600 ευρώ ως οικονομική βοήθεια από το ιταλικό κράτος.

Η εμπορική ένωση προβλέπει, επίσης, ότι, αν εξαιρέσει κανείς τους πολίτες που διαθέτουν εξοχικό, μόνο το 20% των Ιταλών θα πάει φέτος διακοπές και η συνολική ζημία μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να αγγίξει για τον όλο τομέα τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση Κόντε έχει δεσμευθεί για ειδικό μπόνους έως 500 ευρώ στις λιγότερο εύπορες οικογένειες προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν διακοπές, με προϋπόθεση αυτές να πραγματοποιηθούν εντός της ιταλικής επικράτειας.

Τέλος, έπειτα από σειρά αναβολών, επρόκειτο να αρχίσει σήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα επισημοποιήσει την υιοθέτηση πακέτου οικονομικών μέτρων στήριξης 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ιταλικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης: ΕΕ: Εθελοντική η χρήση εφαρμογών για την ιχνηλάτηση επαφών λόγω κορονοϊού

Loading