Ιταλία: Έξι νεκροί από τις πυρκαγιές – Δεσμεύτηκε οικονομική στήριξη ο Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι (vid)

Πολύ δύσκολες μέρες για τη γειτονική χώρα η οποία μετρά μέχρι τώρα έξι νεκρούς

Στους έξι έχουν φτάσει οι νεκροί από τις μεγάλες πυρκαγιές που καίνε κυρίως στη Νότια Ιταλία εδώ και μερικές μέρες. Παράλληλα με τις πυρκαγιές, οι άνθρωποι της περιοχής καλούνται να ανταπεξέλθουν και στο κύμα καύσωνα το οποίο επικρατεί, την ώρα που στη Σικελία η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 48 βαθμούς!

Ένα γεγονός το οποίο αποδεικνύει το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, είναι το ότι εδώ και λίγες ώρες υπάρχουν στη χώρα 500 εστίες πυρκαγιάς. Σημαντικές είναι και οι καταστροφές οι οποίες έχουν προκληθεί αφού σύμφωνα με Μέσα της χώρας, έχουν καεί εκτάσεις 11.000 εκταρίων στην Καλαβρία και τη Σαρδηνία, με τον Πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα να μιλά για πολύ μεγάλη καταστροφή.

Ο Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι προ ολίγων ημερών δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση σε όλους όσους θα έχουν υποστεί ζημιές από τις φωτιές, αλλά και σχέδιο για αναδάσωση των περιοχών.

Στη γειτονική χώρα υποστηρίζεται ότι οι μισές πυρκαγιές και παραπάνω έχουν επέλθει από εμπρησμούς με τον Υπουργό Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι να λέει:

«Λιγότερο από 2% προκαλείται φυσικά, για παράδειγμα από κεραυνό. Για το 4,4% η αιτία είναι απροσδιόριστη και το 22% είναι αταξινόμητες καταστάσεις στις οποίες είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι προκάλεσε την πυρκαγιά»

Δείτε επίσης: Πούτιν για καταστροφές στη Ρωσία: “Να δράσει ταχέως και αποτελεσματικά η κυβέρνηση” (vid)

Loading