Ιταλία: Απελευθέρωση μετακινήσεων από Δευτέρα (18/5)

Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να επιτρέψει τις μετακινήσεις των πολιτών στο εσωτερικό διάφορων περιφερειών από τις 18 Μαΐου, ενώ σε όλη τη χώρα από την 3η Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Με την έκδοση ειδικού νομοθετικού διατάγματος και τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε σκέφτεται να επιτρέψει την λειτουργία όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων τη Δευτέρα (18/5). Ωστόσο, οι υπεύθυνοι των περιφερειών θα έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν με νέα περιοριστικά μέτρα, σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Παράλληλα, οι περιφερειάρχες της Λομβαρδίας, του Βένετο και της Εμίλια Ρομάνια, στον ιταλικό Βορρά, ζητούν να επιτραπεί νωρίτερα η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό όλης της ιταλικής επικράτειας, όπως αναφέρεται στην La Repubblica.

Επιπροσθέτως, στο προσχέδιο του διατάγματος προβλέπεται πρόστιμο μέχρι 3.000 ευρώ για τους πολίτες που δεν θα σεβαστούν τα νέα μέτρα ασφαλείας και τους όποιους περιορισμούς, ενώ στα καταστήματα που δεν θα εφαρμόσουν τους κανόνες θα επιβάλλεται διακοπή λειτουργίας για περίοδο μέχρι και ενός μήνα.

Σημειώνεται πάντως πως οι εμπορικές ενώσεις της χώρας διαμαρτύρονται για το ότι δεν έχει δοθεί στα μέλη τους ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν με τον κατάλληλο τρόπο και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές στα καταστήματα και στις επιχειρήσεις τους. Μέχρι την τελική έγκριση των μέτρων αυτών μπορεί να υπάρξουν αλλαγές τόσο σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, όσο και τους κανόνες πρόληψης και ασφάλειας που θα υιοθετηθούν.

Δείτε ακόμη: Γερμανία: Χειρότερη συρρίκνωση της οικονομίας από το 2009

Loading