Ισπανικό ΜΜΕ: Ο Μαδούρο χρηματοδότησε το Κίνημα των 5 Αστέρων

Την κρυφή χρηματοδότηση του ιταλικού Κινήματος των 5 Αστέρων από τον Νικολάς Μαδούρο με 3,5 εκατ. ευρώ πριν από μία δεκαετία αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα ABC.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το ρεπορτάζ βασίζεται σε απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας. Μάλιστα, λέγεται ότι τα χρήματα εστάλησαν μέσα σε βαλιτσάκι, στο προξενείο της Βενεζουέλας στο Μιλάνο.

Διπλή διάψευση

Ο Νταβίντε Καζαλέτζιο, γιος του συνιδρυτή του Κινήματος των 5 Αστέρων, Ρομπέρτο Καζαλέτζιο, υποστήριξε ότι «πρόκειται για ψευδή είδηση που δημοσιεύθηκε ήδη πολλές φορές, η τελευταία από τις οποίες ήταν το 2016».

Παράλληλα, ο πρώην πρόξενος της Βενεζουέλας στο Μιλάνο, Τζαν Κάρλο Ντι Μαρτίνο, ισχυρίζεται ότι «είναι όλα ψέματα» και ότι «πρόκειται για σκευωρία της άκρας δεξιάς, κατά των Πέντε Αστέρων».

Η απάντηση της εφημερίδας

Η εφημερίδα συνεχίζει να υποστηρίζει, πάντως, ότι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται είναι αληθές. Μάλιστα, γράφει ότι «τα χρήματα εστάλησαν με ασφαλή τρόπο, δια της διπλωματικής οδού και ήταν μέρος των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου εσωτερικών της κυβέρνησης του Καράκας».

Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι «όταν, τις περασμένες ημέρες ζητήθηκε από το καθεστώς Νικολάς Μαδούρο να σχολιάσει την είδηση, δεν θέλησε να το πράξει». Αντιθέτως τώρα, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Αναμένεται να αυξηθεί η ακραία φτώχεια εξαιτίας του κορονοϊού

Loading