Ισπανία: Πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα

Την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα άφησαν πέντε μετανάστες που προσπάθησαν να φθάσουν στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί Ισπανοί διασώστες που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Συγκεκριμένα, η ακτοφυλακή διέσωσε χθες βράδυ 54 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε δύο σκάφη, αλλά βρήκαν τέσσερα πτώματα στη θάλασσα, όταν μία από τις λέμβους ανατράπηκε, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος των συνεργείων διάσωσης.

Σήμερα, οι διασώστες εξακολουθούν να ερευνούν δύο λέμβους στη θάλασσα του Αλμποράν ανατολικά των Στενών του Γιβραλτάρ που χωρίζουν το Μαρόκο από την Ισπανία και στις οποίες επέβαιναν συνολικά 107 άνθρωποι.

Τις έρευνες δεν βοηθούν ιδιαίτερα οι κακές καιρικές συνθήκες που εμποδίζουν τα ελικόπτερα να πετάξουν πάνω από την περιοχή.

Η Ισπανία είναι τρίτη πύλη εισόδου στην Ευρώπη μετά από Ιταλία και Ελλάδα

Να σημειωθεί πως η Ισπανία είναι η τρίτη πύλη εισόδου μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη μετά την Ιταλία και την Ελλάδα.

Τη διαδρομή προς την Ισπανία μέσω του Μαρόκου, επιλέγουν όλο και περισσότεροι μετανάστες προκειμένου να αποφύγουν τη Λιβύη, όπου επικρατεί χάος λόγω των πρόσφατων ταραχών.

Loading