Ισπανία: Δύο μέλη της “Αγέλης των Λύκων” καταδικάστηκαν σε περαιτέρω φυλάκιση επειδή είχαν τραβήξει βίντεο από τον ομαδικό βιασμό18χρονης

Δύο άνδρες που εκτίουν ποινή κάθειρξης 15 ετών για τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης σε φεστιβάλ στην Ισπανία το 2016 καταδικάστηκαν σε περαιτέρω ποινές φυλάκισης επειδή είχαν τραβήξει βίντεο από την επίθεση.

Το δικαστήριο στη Ναβάρα ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε περαιτέρω ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών για την λήψη 7 βίντεο και δύο φωτογραφιών από το θύμα, το οποίο είχε δεχθεί επίθεση κατά το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν από πέντε άνδρες, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν η “Αγέλη των Λύκων”.

Οι άνδρες αυτοί, στους οποίους περιλαμβάνεται ένας πρώην αστυνομικός και ένας πρώην στρατιώτης, αντάλλαξαν βίντεο από το περιστατικό σε ομάδα στο WhatsApp και αστειεύονταν σχετικά με αυτό λίγο μετά την επίθεση.

“Είναι προφανές ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ελήφθησαν είχαν επιπτώσεις (…) στην προστασία της ιδιωτικής ζωής της ενάγουσας”, αναφέρει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας απεφάνθη ότι οι πέντε άνδρες είναι ένοχοι για τον βιασμό της νεαρής γυναίκας και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών, ανατρέποντας απόφαση κατώτερου δικαστηρίου το οποίο τους είχε καταδικάσει σε μικρότερη ποινή κάθειρξης καθώς τους είχε κρίνει ενόχους για σεξουαλική επίθεση κι όχι βιασμό.

Η προηγούμενη απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις στην Ισπανία και μια δημόσια συζήτηση για την σεξουαλική κακοποίηση και την κακομεταχείριση των γυναικών στη χώρα.

Την Δευτέρα, οι τέσσερις από τους πέντε της “Αγέλης των Λύκων” παρουσιάστηκαν σε δικαστήριο στη νότια Ισπανία σε άλλη δίκη τους με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης σε ξεχωριστή υπόθεση.

©Πηγή: amna.gr

Loading