Ιράν: Βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από υπόγειο σημείο

Βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε το επίλεκτο σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, από υπόγειο σημείο για πρώτη φορά στο πλαίσιο ετήσιων στρατιωτικών γυμνασίων, δήλωσε ο Αμιραλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής του αεροδιαστημικού τμήματος των Φρουρών, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από το YJC, ένα πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Το βίντεο δείχνει φλόγες, καπνό και σκόνη και κάτι που μοιάζει με τέσσερις πυραύλους που υψώνονται στον ουρανό από μια ερημική περιοχή.

Τα στρατιωτικά γυμνάσια στον Κόλπο, που ξεκίνησαν χθες, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο υψηλών εντάσεων ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανέφερε πως τα γυμνάσια ανάγκασαν δύο βάσεις Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή να τεθούν σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού και είπε πως οι εκτοξεύσεις πυραύλων από την Τεχεράνη δεν συνιστούν υπεύθυνες πράξεις.

Περιοδικές αντιπαραθέσεις στον Κόλπο έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους Φρουρούς και στον αμερικανικό στρατό, που έχει κατηγορήσει το πολεμικό ναυτικό των Φρουρών για την αποστολή σκαφών ταχείας επίθεσης προκειμένου να παρενοχλήσουν πολεμικά πλοία των ΗΠΑ κατά τη διέλευσή τους από τα στενά του Χορμούζ.

Δείτε ακόμα: Τουρκική οικονομία: Εκτινάσσεται ο πληθωρισμός, «βουτιά» για λίρα

Loading