Ιράν: Οργή Ροχανί κατά ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις

Την οργή του εναντίον των ΗΠΑ, για τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν στη χώρα του, εξέφρασε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας, ο Ροχανί τόνισε: «Οι Αμερικανοί προκάλεσαν ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράν. Εμείς δεν έχουμε τέτοιον βαθμό αγριότητας … Η διεύθυνση για τις κατάρες και το μίσος του ιρανικού λαού είναι ο Λευκός Οίκος».

Θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ αποσύρθηκε μονομερώς το 2018 από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, την οποία είχε συνάψει ο Μπαράκ Ομπάμα. Την περασμένη Δευτέρα επιβλήθηκαν νέες κυρώσεις κατά του Υπουργείου Άμυνας του Ιράν και έναντι άλλων που εμπλέκονται στο πυρηνικό πρόγραμμά του, προκειμένου να υποστηριχθεί ο αμερικανικός ισχυρισμός ότι όλες οι κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος της Τεχεράνης έχουν αποκατασταθεί.

Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγκτον έβαλε στη μαύρη λίστα ιρανούς αξιωματούχους και οντότητες για φερόμενες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μεταξύ άλλων επέβαλε κυρώσεις σ’ έναν δικαστή που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση ενός ιρανού παλαιστή που καταδικάσθηκε σε θάνατο.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπάιντεν από 150 σεφ και εστιάτορες

Loading