Ιράν: Νεαρός άνδρας σκοτώθηκε σε διαδηλώσεις για τις ελλείψεις νερού

Το Ιράν είναι αντιμέτωπο με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 50 ετών – Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις στην επαρχία Κουζεστάν λόγω της έλλειψης νερού

Νεαρός άνδρας σκοτώθηκε από πυρά κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης νύχτας διαδηλώσεων για τις ελλείψεις νερού στο νοτιοδυτικό Ιράν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το Ιράν είναι αντιμέτωπο με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 50 ετών, με διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις στην επαρχία Κουζεστάν με αφορά την κρίση αυτή, που έχει επηρεάσει νοικοκυριά, έχει πλήξει τη γεωργία και την κτηνοτροφία και έχει οδηγήσει σε διακοπές υδροδότησης.

Στο IRNA, ο Ομίντ Σαμπριπούρ, επικεφαλής του κυβερνείου στην πόλη Σαντεγκάν δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ταραξίες πυροβόλησαν στον αέρα για να προκαλέσουν τον κόσμο, αλλά δυστυχώς μια από τις σφαίρες έπληξε θανάσιμα έναν άνθρωπο που βρισκόταν εκεί».

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται διαδηλωτές να πυρπολούν λάστιχα για να μπλοκάρουν δρόμους και τις δυνάμεις ασφαλείας να προσπαθούν να διαλύσουν τα πλήθη ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητα των βίντεο αυτών.

Κατά τη διάρκεια κάποιων διαδηλώσεων, ορισμένοι ξέσπασαν την οργή τους στο πρόσωπο του ανώτατου ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, με συνθήματα όπως «Θάνατος στον δικτάτορα» και «Θάνατος στον Χαμενεΐ».

Τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες εργαζόμενοι στον κρίσιμης σημασίας ενεργειακό κλάδο του Ιράν έχουν επίσης πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες, ζητώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας στα κοιτάσματα αερίου στο νότιο τμήμα της χώρας και σε κάποια διυλιστήρια σε μεγάλες πόλεις.

Η οικονομία του Ιράν έχει ‘γονατίσει’ από τις αμερικανικές κυρώσεις και την πανδημία της COVID-19.

Εργαζόμενοι, κάποιοι εκ των οποίων παραπονιούνται ότι δεν πληρώνονται, και συνταξιούχοι διαμαρτύρονται εδώ και μήνες, με την δυσαρέσκεια να αυξάνεται για τον υψηλό πληθωρισμό και την ανεργία.

Δείτε επίσης: Βέλγιο: Τουλάχιστον 27 νεκροί από τις πλημμύρες στη Βαλλονία

Loading