Ιράν – Κορονοϊός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να πλήττει το Ιράν, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν 200 θύματα του ιού το τελευταίο 24ωρο, κάτι που συνιστά νέο ρεκόρ.

Είχε προηγηθεί το ρεκόρ της Κυριακής, όταν ανακοινώθηκαν 163 νεκροί μέσα σε μία ημέρα. Η Σίμα Σαντάτ Λάρι, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε: «Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, χάσαμε 200 συμπατριώτες μας, το οποίο ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων (του ιού) σε 11.931». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 245.688.

Σημειώνουμε ότι η αύξηση στο ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων την τελευταία εβδομάδα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη σταδιακή άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Πάντως, ο Πρόεδρος Ροχανί ανακοίνωσε το Σάββατο νέα μέτρα για την εκ νέου ανακοπή μετάδοσης του ιού. Ο Ιρανός Πρόεδρος τόνισε ότι οι πολίτες που δε φορούν μάσκες δε θα μπορούν να εισέρχονται σε κρατικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα θα επιβληθεί αναστολή λειτουργίας για μία εβδομάδα σε χώρους εργασίας που δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε επίσης: Χανκς: «Δεν τρέφω σεβασμό για όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας»

Loading