ΗΠΑ: Πετάνε τις μάσκες οι πλήρως εμβολιασμένοι

Σε μια απόφαση σταθμό προέβη η Αμερικάνικη Κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να πεταχτούν οι μάσκες για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Επίσης τονίζεται ότι μπορούν να έρχονται σε επαφή με συγγενείς χωρίς μάσκα και να μαζεύονται σε μικρές ομάδες χωρίς μάσκα, ενώ αν είναι υπερβολικός ο κόσμος η μάσκα είναι απαραίτητη για την προστασία τους.

Αναλυτικά οι νέες οδηγίε του το CDC είναι οι εξής:

  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικές κατοικίες, σε μικρές ομάδες χωρίς μάσκες ή αποστάσεις. Οι εμβολιασμένοι μπορούν να συγκεντρωθούν σε σπίτι με μη εμβολιασμένους από ένα μόνο νοικοκυριό, επίσης χωρίς μάσκες ή αποστάσεις.
  • Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ή να υποβληθούν σε τεστ, εάν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, αρκεί να μην εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης. Εάν εμφανίσουν συμπτώματα, πρέπει να απομονωθούν, να εξεταστούν και να μιλήσουν με το γιατρό τους.
  • Στους δημόσιους χώρους οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να διατηρούν τις αποστάσεις όπως και τις οδηγίες προφύλαξης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν μεγάλες και μεσαίες συγκεντρώσεις.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής κατά δύο έτη το 2020

Loading