ΗΠΑ: 5 δρόμοι της Νέας Υόρκης μετονομάζονται σε «Black Lives Matter»

Στη Νέα Υόρκη θα μετονομαστούν πέντε δρόμοι σε «Black Lives Matter» (Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν), σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Το σύνθημα θα ζωγραφιστεί και στους δρόμους σε «καίρια τοποθεσία» σε καθένα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα, πρόσθεσε ο δήμαρχος. Η μία θα είναι κοντά στο Δημαρχείο του Μανχάταν, με τα άλλα σημεία να επιλέγονται από συμμετέχοντες, ακτιβιστές και στελέχη της πόλης.

«Αυτό που θα είναι ξεκάθαρο – το όνομα του δρόμου και στους δρόμους της πόλης μας – είναι το συγκεκριμένο σύνθημα που αυτή η πόλη πρέπει τώρα να αισθανθεί πολύ πολύ βαθιά, και αυτό το έθνος επίσης, ότι οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν», τόνισε ο κ. ντε Μπλάζιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιουριέλ Μπάουζερ μετονόμασε επίσης, την περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο σε «Black Lives Matter Plaza» (Πλατεία Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν) με τις λέξεις ζωγραφισμένες με τεράστια κίτρινα γράμματα σε κοντινούς δρόμους.

Αξιωματούχοι του Ντιτρόιτ εξετάζουν επιπλέον, το ενδεχόμενο να ονομάσουν μια πλατεία με το όνομα του κινήματος Black Lives Matter, σύμφωνα με την αναφορά του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού WWJ.

Δείτε ακόμα:

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον

Loading