Ηνωμένο Βασίλειο: Στο 91% των βρετανικών κρουσμάτων η μετάλλαξη «Δέλτα» – Δεν αποκλείεται νέο lockdown

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέα lockdown στη χώρα αν αυτό καταστεί αναγκαίο

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ βγρέθηκε σήμερα ενώπιον ειδικής επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου για τη διαχείριση της πανδημίας, όπου παραδέχτηκε πως το στέλεχος «Δέλτα» του κορονοϊού έχει μεγάλη διασπορά στη χώρα.

Το στέλεχος «Δέλτα», εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και όπως είπε ο κ. Χάνκοκ βρίσκεται πλέον στο 91% των βρετανικών κρουσμάτων.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμενού Βασιλείου ρωτήθηκε στην ειδική επιτροπή για ποιον λόγο η κυβέρνηση Τζόνσον δεν έκλεισε νωρίτερα τα σύνορα με την ασιατική χώρα, ώστε να περιοριστεί η είσοδος μεταλλαγμένων στελεχών του ιού από εκεί. «Δεν κλείσαμε νωρίτερα τα σύνορα, καθώς δεν είχαμε επαρκή δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους αυτών των μεταλλάξεων», ήταν η απάντηση του κ. Χάνκοκ.

Στόχος της κυβέρνησης η ανάπτυξη εμβολίου κατά των μεταλλάξεων

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης Τζόνσον είναι η ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά των μεταλλάξεων «το συντομότερο δυνατό», σημειώνοντας πως «επιθυμούμε να έχουμε εμβόλιο για τις μεταλλάξεις και σχετικές θεραπείες μέσα σε 100 μέρες από την εμφάνισή τους».

Τέλος, ο Βρετανός υπουργός Υγείας δεν αρνήθηκε την πιθανότητα για νέα lockdown και επαναφορά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, σε περίπτωση που η διασπορά από κάποια μετάλλαξη είναι μεγάλη.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Μπάιντεν – Μέρκελ στον Λευκό Οίκο για να υπογραμμιστούν οι «βαθιές διμερείς σχέσεις» Γερμανίας – ΗΠΑ

Loading