Η Τουρκία καίγεται: Μεγάλες πυρκαγιές σε Αττάλεια και Αδάνα – Σοκάρουν οι εικόνες (vids + pics)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη γειτονική χώρα και τις πυρκαγιές στην Αττάλεια και στην Αδάνα. Τραυματίες και καμένα σπίτια αφήνουν πίσω τους οι φλόγες.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε σε ένα δάσος στο Μαναβγκάτ, στην επαρχία της Αττάλειας, έφτασε γρήγορα σε κατοικημένες περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων, καταστρέφοντας σπίτια στην περιοχή Καλεμλέρ.

Συνολικά 19 ελικόπτερα ρίψης νερού και περισσότερα από 30 πυροσβεστικά οχήματα συμμετείχαν σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της φωτιάς, η οποία ξέσπασε στην περιοχή περίπου 80 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης.

400 πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν τα 4 πύρινα μέτωπα υπό έλεγχο. Η φωτιά επεκτείνεται σε 15000 στρέμματα ενώ οι φλόγες ανεξέλεγκτα κατακαίνε ό,τι βρουν στο πέρασμά τους.

Ένας νεκρός από δασική πυρκαγιά που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στα νότια

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δέκα έχουν εγκλωβιστεί εξαιτίας μιας δασικής πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στη νότια Τουρκία, όπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Μπεκίρ Πακντεμιρλί, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην εξάπλωση της φωτιάς γύρω από την πόλη Μαναβγκάτ, που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα ανατολικά της Αττάλειας, και σε γειτονικά χωριά.

Δείτε επίσης: Νέα φωτιά κοντά στην Πάτρα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Loading