Γερμανός ΥΠΕΞ – Χάικο Μάας: “Η Λευκορωσία θα υποστεί τις συνέπειες”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας προειδοποίησε σήμερα ότι το επεισόδιο με την εξαναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ θα έχει «σαφείς συνέπειες» από την ΕΕ, κάνοντας λόγο για «σοβαρή παραβίαση της ευρωπαϊκής πολιτικής αεροπορίας».

«Το γεγονός ότι το αεροπλάνο που ταξίδευε μεταξύ δύο χωρών της ΕΕ αναγκάστηκε να κάνει ενδιάμεση στάση, με το πρόσχημα ότι υπήρχε απειλή για βόμβα είναι μια σοβαρή παραβίαση των κανόνων πολιτικής αεροπορίας στην Ευρώπη. Ανησυχούμε πολύ για τις πληροφορίες ότι ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς συνελήφθη με αυτόν τον τρόπο”, επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο Χάικο Μάας ανέφερε ότι το συμβάν αυτό δεν θα αγνοηθεί και θα επιφέρει «σαφείς» συνέπειες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως τόνισε, θα τεθεί επί τάπητος στην επικείμενη σύνοδο κορυφής και η Γερμανία βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τους εταίρους της στην ΕΕ για το ζήτημα αυτό.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζεται η σύλληψη του Προτασέβιτς και ζητείται να αφεθεί αμέσως ελεύθερος.

Δείτε επίσης: ΟΗΕ – ICAO: “Η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ ενδέχεται να παραβιάζει τη Σύμβαση του Σικάγο για την Πολιτική Αεροπορία”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading