Γερμανία: Ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ να αποτελεί κριτήριο για το φρένο έκτακτης ανάγκης

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ κάλεσε τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να ενισχύσουν με αποτελεσματικότερα κριτήρια, όπως είναι ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι εισάγονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τον σχεδιαζόμενο νέο νόμο για την προστασία των λοιμώξεων, με τον οποίο ενεργοποιείται το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης.

«Οι ομοιόμορφοι ομοσπονδιακοί κανόνες για να τίθεται σε ισχύ το φρένο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κορονοϊός έχουν καθυστερήσει πολύ. Ωστόσο, εκτός από τον δείκτη θετικότητας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και άλλα κριτήρια για να ενεργοποιήσουμε αυτό το φρένο έκτακτης ανάγκης. Ο δείκτης θετικότητας από μόνος του δεν λέει τίποτα για την πραγματική επιβάρυνση της νόσου, καθώς οι λοιμώξεις έχουν συχνά λίγα ή και καθόλου συμπτώματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου Κλάους Ράινχαρντ στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Είναι συνεπώς σκόπιμο από ιατρική άποψη να ληφθούν υπόψη περαιτέρω επιδημιολογικά δεδομένα όταν αποφασίζετε εάν θα χαλαρώσουν ή θα γίνουν πιο αυστηρά τα προστατευτικά μέτρα από τον κορονοϊό. Σε αυτά περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, ο αριθμός των καθημερινών νέων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καθώς επίσης και ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι χρήζουν εντατικής θεραπείας και ασθενών οι οποίοι έχουν ανάγκη επεμβατικής αναπνευστικής συσκευής τις τελευταίες επτά ημέρες », πρόσθεσε ο Ράινχαρντ.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε επίσης να δημιουργηθεί ένας “ δείκτης πρόγνωσης” για την δυνητική πορεία της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες. Αντί να αντιδρούμε πάντα, θα μπορούσαμε έτσι να λάβουμε τα κατάλληλα περιοριστικά μέτρα εγκαίρως», τόνισε ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου.

Δείτε επίσης: Γερμανία: Πάνω από το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading