Γερμανία: Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός – 42 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Δεκάδες αγνοούμενοι (pics & vids)

Η τελευταία ενημέρωση κάνει λόγο για 42 νεκρούς ενώ δεκάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την δυτική Γερμανία.

15 άνθρωποι από τη περιφέρεια του Έουσκιρχεν έχουν χάσει εκεί τη ζωή τους, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως «δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλα τα πτώματα».

Δεκάδες αγνοούνται στην οινοπαραγωγική περιοχή Αρβάιλερ, νότια της Βόννης, αφού ο ποταμός Αρ, που εκβάλλει στον Ρήνο, υπερχείλισε προκαλώντας την κατάρρευση των σπιτιών.

Ο κυρίως όγκος της καταστροφής βρίσκεται στο Σουλντ, όπου παρασύρθηκαν έξι σπίτια και τέσσερα άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ η κατάσταση παραμένει ασαφής, καθώς θύματα έχουν έως τώρα ανασυρθεί στην Κολωνία, στο Ζόλινγκεν, στην Ούνα και στο Ράινμπαχ.

Περίπου 200.000 πολίτες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρισμό ενώ κάποιες εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού δεν είναι προσβάσιμες λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων

«Σε πολλά μέρη έχουν αναπτυχθεί πυροσβέστες και διασώστες. Δεν έχουμε ακόμη πολύ ακριβή εικόνα επειδή τα μέτρα διάσωσης συνεχίζονται», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ενας πυροσβέστης πνίγηκε και ένας δεύτερος κατέρρευσε αφού πήρε μέρος σε μια επιχείρηση διάσωσης.

Νωρίτερα από τις ΗΠΑ που βρίσκεται, η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει πως είναι συγκλονισμένη

Δείτε επίσης: Ολλανδία: Νεκρός ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις μια βδομάδα μετά από τους πυροβολισμούς στο κεφάλι

Loading