Γερμανία και Γαλλία «ανησυχούν» για πιθανό μεταναστευτικό κύμα

Την ανησυχία τους για το μεταναστευτικό κύμα που θα προκληθεί από μια πιθανή πολεμική σύρραξη στη Συρία, εξέφρασαν νωρίτερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας από την γαλλική πρωτεύουσα.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου, οι υπουργοί Ζεράρ Κολόμπ και Χορστ Ζεεχόφερ, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ήδη αυτές οι δύο χώρες, σημειώνοντας τον αντίκτυπο του μεταναστευτικού ζητήματος στην Γερμανία.

Τι δήλωσαν για το μεταναστευτικό κύμα

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών από μεριάς του ανέφερε ότι «Και οι δύο θα επιθυμούσαμε οι διενέξεις να επιλύονται με διπλωματικό τρόπο και μέσω του διαλόγου.[…] Η συνέχιση αυτού του σπιράλ (βίας) θα εντείνει το πρόβλημα της μετανάστευσης».

Από την άλλη, ο Γάλλος ομόλογός του ανέφερε ότι: «Βλέπουμε καλά όλα όσα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν συρράξεις, εμείς προσπαθούμε να τα αποτρέψουμε και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε ότι αύριο δεν θα υπάρξουν άλλοι πρόσφυγες από νέα θέατρα πολέμου που θα προκαλούσαν προβλήματα στις χώρες μας». Παράλληλα όμως υπενθύμισε πως «η Γερμανία αντιμετώπισε εδώ και τρία χρόνια ένα μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα, όπου συνάντησε δυσκολίες» και «εάν σήμερα 92 βουλευτές της ακροδεξιάς έχουν εκλεγεί στη Μπούντεσταγκ αυτό συμβαίνει διότι αυτές οι προβληματικές καταστάσεις δημιούργησαν μια κάποια δυσκολία στη γερμανική κοινή γνώμη».

Loading