Γεμάτοι νεοναζί Γερμανική αστυνομία και στρατός υποστηρίζει το Spiegel

Γεμάτοι νεοναζί είναι η γερμανική αστυνομία και ο στρατός σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε δημοσίευμα το περιοδικό Spiegel.

Επικαλούμενο έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας αποκαλύπτει ότι «υψηλός διψήφιος αριθμός» δημοσίων υπαλλήλων ανήκουν στη νεοναζιστική οργάνωση Reichsbuerger ή «Πολίτες του Ράιχ», ένα αποκρυφιστικό εθνικιστικό κίνημα που υποστηρίζει ότι το Ράιχ συνεχίστηκε και μετά την ήττα της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπό έρευνα 11 αστυνομικοί

Ήδη διερευνώνται οι περιπτώσεις 11 μελών της αστυνομίας της Βαυαρίας και οι πέντε από αυτούς έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αναφέρθηκαν επίσης άλλα 11 μέλη της οργάνωσης που υπηρετούν στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας και τα τέσσερα από αυτά υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τα υπηρεσιακά όπλα τους.

Στις ένοπλες δυνάμεις έχουν εντοπιστεί πέντε πρόσωπα που ενδέχεται να ανήκουν στους «Πολίτες του Ράιχ».

Πάνω από 16.500 μέλη αριθμούν οι «Πολίτες του Ράιχ»

Η υπηρεσία πληροφοριών απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα του περιοδικού. Μέχρι πρόσφατα οι αρχές εκτιμούσαν ότι οι «Πολίτες του Ράιχ» είχαν περίπου 16.500 μέλη σε όλη τη Γερμανία και θεωρούσαν ότι τα 900 από αυτά ήταν «ακροδεξιοί εξτρεμιστές».

Τον Οκτώβριο του 2016 στη Βαυαρία ένα μέλος των «Πολιτών του Ράιχ» πυροβόλησε και σκότωσε έναν αξιωματικό της αστυνομίας όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του για να κατασχέσουν τα κυνηγετικά και άλλα όπλα που είχε στην κατοχή του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading