“Γάζωσαν” με 60 σφαίρες στέλεχος επιχείρησης πετρελαίου

Στέλεχος της μεξικανικής δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Pemex αρμόδιο για θέματα ασφάλειας βρέθηκε νεκρό μετά από επίθεση ενόπλων που στην κυριολεξία τον «γάζωσαν» με 60 σφαίρες στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Χάιμε Χουάρες, 53 ετών, επέβαινε σε αυτοκίνητο στην πόλη Ματαμόρος  όταν χτυπήθηκε από εξήντα σφαίρες, ενώ συνάδελφός του που ήταν μαζί του επέζησε.

Τι ανέθεσαν στον άτυχο Χουάρες λίγο πριν δολοφονηθεί

Σε λίγους μήνες ο Χουάρες θα έκλεινε 20 χρόνια στην Pemex, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της και διευκρίνισε ότι το τελευταίο διάστημα του είχε ανατεθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κλοπών καυσίμων, οι οποίες της στοιχίζουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο.

Ορισμένα καρτέλ των ναρκωτικών, όμως,  που επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τις πηγές εσόδων τους έχουν βάλει το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρό τους την Pemex. Η κλοπή καυσίμων έχει μετατραπεί σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας στο Μεξικό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ο επικεφαλής της ασφάλειας του ενός από τα έξι μεξικανικά κρατικά διυλιστήρια είχε δολοφονηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο.

Loading