Γαλλία: Επίσκεψη Μακρόν στην οικογένεια του θύματος της επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα του Ραμπουγιέ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε σήμερα τον σύζυγο της αστυνομικού που έχασε τη ζωή της χθες Παρασκευή, μετά από επίθεση με μαχαίρι στο Ραμπουγιέ, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι.

Ο Μακρόν επεδίωξε να στηρίξει την “πολύ ταραγμένη και πολύ αξιοπρεπή” οικογένειά της, όπως ανακοίνωσε η προεδρία, ενώ ο ηγέτης της Γαλλίας είχε προηγουμένως συναντηθεί το πρωί με τον αστυνομικό διοικητή του τομέα του Ραμπουγιέ, Τιερί Ροζνοβσκί.

Στη συνάντηση με τον τελευταίο, ο Μακρόν εξέφρασε “την απόλυτη υποστήριξή του, καθώς και στους συναδέλφους αστυνομικούς”, όπως επεσήμανε η προεδρία της χώρας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο αρχηγός του κράτους υποσχέθηκε ότι δεν θα “υποχωρήσει με κανέναν τρόπο”, μετά τη δολοφονία με μαχαίρι της αστυνομικού στο αστυνομικό τμήμα του Ραμπουγιέ, από έναν άνδρα που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.

Σε υπουργική συνεδρίαση αναμένεται να μετάσχουν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί και υπηρεσίες (Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Ενόπλων Δυνάμεων) υπό τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ.

Δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν κάποια ενημέρωση μετά το τέλος της συνεδρίασης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού.

Ο Ζαν Καστέξ μετέβη σήμερα το πρωί σε αστυνομικό τμήμα στην Τουλούζη (νότια) για να επαναλάβει την “πλήρη αποφασιστικότητα του κράτους” στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατική απειλή.

Οι πρώτες προσαγωγές από το περιβάλλον του δράστη της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα του Ραμπουγιέ συνεχίστηκαν σήμερα και αναμένεται να βοηθήσουν τους ερευνητές να σχεδιάσουν το προφίλ του άνδρα, άγνωστου στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες, που σκότωσε την Παρασκευή με μαχαίρι την αστυνομικό.

Δείτε επίσης:  Αντίδραση Τουρκίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων: “Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε, δε στηρίζεται σε στοιχεία”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading