«Φρένο» στη μετανάστευση στις ΗΠΑ ξαναβάζει ο Τράμπ

Παρατείνει την αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ έως το τέλος του έτους, ο Ντόναλντ Τράμπ με την σημείωση ότι αυτό, θα ανοίξει περίπου 525.000 θέσεις εργασίας για Αμερικανούς πολίτες που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να παρατείνει μέχρι το τέλος του έτους την «αναστολή» χορήγησης πράσινων καρτών, αδειών μόνιμης παραμονής, σε μετανάστες, την οποία αποφάσισε πριν από δύο μήνες, επεκτείνοντας το μέτρο αυτό σε πολλές άλλες θεωρήσεις εισόδου για εργασία, όπως ανακοίνωσε ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματούχο, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, η απόφαση αυτή θα ανοίξει περίπου 525.000 θέσεις εργασίας για Αμερικανούς πολίτες.

«Προτεραιότητα του προέδρου είναι να επιστρέψουν οι Αμερικάνοι στη δουλειά», είπε.

Μεγάλα ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 13,3% τον Μάιο, έναντι 3,5% το Φεβρουάριο, λόγω των μέτρων περιορισμού που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Αντιμέτωπος με αυτήν την σκληρή πραγματικότητα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος υπέγραψε πριν από δύο μήνες ένα εκτελεστικό διάταγμα διά του οποίου ανασταλλόταν για 60 ημέρες η έκδοση «πράσινων καρτών», οι οποίες προσφέρουν καθεστώς μόνιμου κατοίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, το διάταγμα δεν αφορούσε τις θεωρήσεις εισόδου για εποχική εργασία.

Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου

Ένα νέο διάταγμα, θα παρατείνει αυτή την «παύση» έως τις 31 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει διάφορους τύπους θεωρήσεων εισόδου, συμπεριλαμβανομένης της H1B που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας ή της μεταφοράς βίζας στις τάξεις των εταιρειών που χρησιμοποιείται για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Δείτε επίσης:

Ανασχηματισμός για τα μάτια των… ευρωκονδυλίων!

Loading