Φωτιές στην Τουρκία: Ρίχνει την ευθύνη στους Δήμους ο Ερντογάν – Τι απαντά ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης (vid)

Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ο Τούρκος Πρόεδρος

Για δέκατη μέρα συνεχίζονται οι πυρκαγιές στην Τουρκία με τη γειτονική χώρα να είναι κι αυτή σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια, ενημέρωσε ότι 1532 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά, ενώ μέχρι σήμερα 770 πολίτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 757 από αυτούς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια να διώξει το “μπαλάκι” της ευθύνης από την κυβέρνηση, ανέφερε πως αυτοί που πρέπει να επιληφθούν του θέματος των πυρκαγιών είναι οι Δήμοι, με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, να λέει πως ο Τούρκος προέδρος προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να εξαπατήσει τους πολίτες, αλλά το τουρκικό έθνος δεν ξεγιελιέται.

Χθες κάτοικοι στην περιοχή Μιλάς της Μούγλα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία εναντίον του υπουργού Γεωργίας και Δασοκομίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

#Help Turkey#

Τις τελευταίες μέρες, το hashtag #Help #Turkey έχει κάνει την εμφάνισή του στο Twitter με τους 2.5 εκατομμύρια χρήστες που το χρησιμοποίησαν όμως να έρχονται αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα. Ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη με αυτό, διότι έτσι περνά η εικόνα πως η Πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει.

Πολύ χαμηλά δείχνει να πέφτει η δημοτικότητα του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από τις πυρκαγιές, αφού σε περίπτωση που γίνονταν τώρα εκλογές το ποσοστό που θα λάμβανε σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα ήταν κοντά στο 27%. Η αντιπολιτευτική εφημερίδα «Σοτζού» αναφέρει ότι «ενώ η Τουρκία δεν μπορεί να βρει 4 εκατομμύρια δολάρια για τη συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, δίνει 30 εκατομμύρια δολάρια στη Σομαλία με προεδρικό διάταγμα».

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες: ΗΠΑ και Ιαπωνία στο τελικό μπάσκετ γυναικών (video)

Loading