Φινλανδία – Covid-19: Η κυβέρνηση θα άρει τους περιορισμούς όταν το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάσει το 80%

Η Φινλανδία θα άρει τους εναπομείναντες περιορισμούς που έχουν τεθεί για την καταπολέμηση της Covid-19 όταν το 80% των κατοίκων της χώρας άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, ένας στόχος που αναμένεται να επιτευχθεί μέχρι τον Οκτώβριο

«Στόχος μας είναι να ανοίξουμε ξανά την κοινωνία και να την διατηρήσουμε ανοιχτή», δήλωσε η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ήταν αφιερωμένη στη στρατηγική της χώρας κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Η αύξηση της ανοσοποιητικής κάλυψης είναι το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου», είπε, προσθέτοντας ότι τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν σταδιακά καθώς βελτιώνεται η υγειονομική κατάσταση.

Η Φινλανδία, η λιγότερο πυκνοκατοικημένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέγραψε από την αρχή της πανδημίας ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης στην περιοχή, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε απότομα τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα μεταξύ των μη εμβολιασμένων πληθυσμιακών ομάδων, όπως ως νέοι.

Η σκανδιναβική χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρά λίγο περισσότερο από 130.000 μολύνσεις και 1.036 θανάτους που συνδέονται με την Covid19 από την αρχή της πανδημίας και το 53,2% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με την δημόσια υγειονομική αρχή THL.

Εστιατόρια και μπαρ υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς την χωρητικότητα και τα ωράρια λειτουργίας τους σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία του ιού, και ορισμένες τοπικές αρχές συνιστούν την τηλεργασία και τη χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Νωρίτερα σήμερα, η κυβέρνηση πρότεινε τον τερματισμό εφαρμογής του μέτρου τήρησης κοινωνικής απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων, μέτρο που εξακολουθεί να ισχύει για μεγάλες συγκεντρώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η λήξη εφαρμογής του μέτρου έχει πολλές πιθανότητες να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading