Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 52 οι νεκροί από την συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους – Αναζητούν το «μαύρο κουτί»

Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας των Φιλιππίνων αναζητούν σε μια φυτεία με κοκοφοίνικες το «μαύρο κουτί» του στρατιωτικού αεροσκάφους που συνετρίβη την Κυριακή – Τουλάχιστον 52 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμός του στρατού.

Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων.

Το μεταγωγικό Hercules C-130 μετέφερε 96 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους νέους αποφοίτους στρατιωτικών σχολών που επρόκειτο να ενισχύσουν τις δυνάμεις οι οποίες μάχονται τους ισλαμιστές αντάρτες στο νησί Χολό.

Το αεροσκάφος βγήκε από την πίστα του αεροδρομίου μετά την προσγείωσή του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους και ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του στρατού, 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν (49 στρατιώτες και τρεις πολίτες στο έδαφος) αφού το C-130 τυλίχθηκε στις φλόγες. Συνολικά, τραυματίστηκαν 51 άνθρωποι. Είναι άγνωστο ακόμα αν επέζησαν οι πιλότοι.

Οι τρεις πολίτες που σκοτώθηκαν στο έδαφος ήταν εργάτες σε ένα κοντινό λατομείο.

«Φύγαμε τρέχοντας» αφηγήθηκε ο Άγκα Αχάντι, συγγενής των τριών, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει.

Ο ίδιος βρισκόταν έξω μαζί με τον γιο του όταν το αεροσκάφος ισοπέδωσε το σπίτι τους και κατόπιν το σπίτι ενός γείτονα.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός φαίνονται τα συντρίμμια του αεροπλάνου και ένα τμήμα του σκελετού του, ανάμεσα στους κοκοφοίνικες.

Τα C-130 χρησιμοποιούνται συχνά από τον στρατό των Φιλιππίνων για τη μεταφορά ανδρών, υλικών και οχημάτων ανάμεσα στα νησιά του αρχιπελάγους.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη την Κυριακή δεν ήταν καινούριο: ανήκε στο παρελθόν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και η Μανίλα το απέκτησε στις αρχές του έτους.

Ήταν ένα από τα τέσσερα που διαθέτει η πολεμική αεροπορία της χώρας. Τα δύο άλλα έχουν αποσυρθεί για συντήρηση ενώ το τέταρτο καθηλώθηκε στο έδαφος για επιθεώρηση μετά το χθεσινό δυστύχημα.

Δείτε επίσης: Κύπρος: Νέα φωτιά στην επαρχία Λευκωσίας – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading