Επιτυχημένο το ταξίδι του Τζεφ Μπέζος στο διάστημα (pics & vid)

10 λεπτά και 18 δεύτερα κράτησε η διαστημική περιπέτεια του δισεκατομμυριούχου που γιόρτασε την επιστροφή του στην Γη με σαμπάνια

Πνηγυρικό ήταν το κλίμα κατά την προσγείωση όπου ο ιδρυτής της Amazon χαρακτήρισε το σύντομο ταξίδι ως «την καλύτερη μέρα της ζωής μου», φορώντας ένα καπέλο καουμπόι και κρατώντας μια σαμπάνια

Η εκτόξευση έγινε με καθυστέρηση 12 λεπτών και ξεκίνησε στις 4:12 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το δυτικό Τέξας. Η πτήση ήταν διάρκειας 10 λεπτών και 18 δευτερολέπτων. Αρχικά, προσγειώθηκε ο πύραυλος και λίγο μετά η κάψουλα που μετέφερε τους τέσσερις αστροναύτες.

Συνεπιβάτες του Μπέζος ήταν ο αδελφός του Μαρκ, ο 18χρονος Όλιβερ Ντέμεν από την Ολλανδία, που έγινε ο νεότερος αστροναύτης και την 82χρονη Γουίλι Φανκ, που έγινε η γηραιότερη αστροναύτης. Ήδη, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έδειχνε ενθουσιασμένος και έκανε σήματα επιτυχίας προς όσους βρίσκονταν εκεί.

Ο Τζεφ Μπέζος αγκάλιασε την 82χρονη, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο της αποστολής. Ο Όλιβερ Ντέμεν ήταν ο μόνος από τους τέσσερις αστροναύτες που αγόρασε εισιτήριο για να επιβιβαστεί. Ο ενθουσιασμός του ήταν μεγάλος.

Οι επιβάτες πέρασαν τέσσερα λεπτά σε μηδενική βαρύτητα στο διάστημα πριν επιστρέψουν στη Γη.

Δείτε εδώ όλη τη διαδικασία της εκτόξευσης:

Δείτε επίσης: Μόσχα-Άγκυρα: Συζητάνε για την πώληση δεύτερης συστοιχίας S-400

Loading