ΕΟ ΚΚΕ: Οδηγός περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού η νομοθεσία της ΕΕ για τα ύδατα

Στη συζήτηση για «τη νομοθεσία για τα ύδατα» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, παρενέβη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αναδεικνύοντας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «τη στρατηγική εμπορευματοποίησης του νερού που προωθείται από ΕΕ και κυβέρνηση, ακόμα πιο επιθετικά σε βάρος του λαού, μέσα από τη νέα σχετική οδηγία». Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε ότι «η οδηγία είναι πραγματικός οδηγός περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού και η συνθηματολογία σας περί ‘καθολικής πρόσβασης’ χωρίς κανένα αντίκρισμα για το λαό.

Η βάση της στρατηγικής ΕΕ-κυβερνήσεων, δεν αφορά μόνο την εξαγορά κρατικών επιχειρήσεων από ιδιώτες, αλλά και τη λειτουργία κρατικών ή δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανεξάρτητα αν συμπράττουν ή όχι σε αυτές ιδιώτες. Το λέτε καθαρά: η αρχή σας είναι η ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών ύδατος, ανεξάρτητα από τις κοινωνικές επιπτώσεις της ανάκτησης. Με δυο λόγια: νερό εμπόρευμα κι ο λαός να πληρώνει τα σπασμένα. Αυτό μαρτυρούν κι οι 2000 διακοπές παροχής ύδρευσης τη βδομάδα σε εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, μόνο στην Αθήνα, εν μέσω μάλιστα πανδημίας».

«Απαιτούμε: Καμία σκέψη για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, καμιά αύξηση τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.  Μόνο με κοινωνικοποιημένη οικονομία, όπου η γη, οι υδάτινοι πόροι, τα δίκτυα, οι υποδομές θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και όχι εμπόρευμα, μπορεί να επιτευχθεί η επαρκής και φτηνή υδροδότηση, η προστασία του περιβάλλοντος» κατέληξε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

©Πηγή: amna.gr

Loading