Ενάντια σε ένα σοβιετικού τύπου οικονομικό σχεδιασμό τάχθηκε ο Πούτιν

Ενάντια στο ενδεχόμενο της επιστροφής της ρωσικής οικονομίας, όσον αφορά τη ρύθμιση της παραγωγής, εξαιτίας του φαινόμενου της υπερπαραγωγής, στα πρότυπα του σοβιετικού μοντέλου τάχθηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε αυτή του την άποψη, έπειτα από σχετική πρόταση που τέθηκε επί τάπητος στο Συμβούλιο Νομοθετών, μιας πρότασης δηλαδή που περιλαμβάνει την θεσμοθέτηση ποσοστώσεων στην παραγωγή και στον τομέα κατανομής των παραγωγικών εγκαταστάσεων.

Τι ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν για την εφαρμογή ενός σοβιετικού μοντέλου

Ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε εναντίον ενός τέτοιου σχεδίου υπό τον φόβο ότι αυτό μπορεί να βλάψει σημαντικά την οικονομία. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταλήξουμε σε μια νέα εκδοχή του σοβιετικού κρατικού σχεδιασμού.[…] Τότε τα είχαν τόσο πολύ σχεδιάσει, που αυτό απλώς σκότωσε ή θα έλεγα για την ακρίβεια σε σημαντικό βαθμό έβλαψε εν πάσει περιπτώσει την οικονομία.[…] Φυσικά δεν μπορούμε να επαναλάβουμε κάτι τέτοιο».

«Αυτό που μπορούμε και πρέπει αναμφίβολα να κάνουμε είναι να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο μέσω της ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου, την στιγμή μάλιστα που τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας παρέχουν γι αυτό τον σκοπό τεράστιες δυνατότητες».

Αντίθετα, ο ίδιος πρότεινε ως αντίδοτο την ανάπτυξη των υποδομών καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό των επιχειρήσεων.

Loading