Εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα το βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας, που διοικείται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Η τελευταία επίθεση που έγινε με ρουκέτες από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του εβραϊκού κράτους ήταν στις αρχές Μαΐου.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποίησε χθες ότι η προσάρτηση τμήματος της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Οχθης ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» κατά των Παλαιστινίων.

«Η αντίσταση θεωρεί μία προσάρτηση της Δυτικής Οχθης και της Κοιλάδας του Ιορδάνη ως κήρυξη πολέμου κατά του λαού μας και θα κάνουμε τον εχθρό να το μετανιώσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ο Αμπού Ομπάιντα.

Ωστόσο, αυτό προβλέπει την προσάρτηση από το Ισραήλ της κοιλάδας του Ιορδάνη και εποικισμών στη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό έδαφος που έχει καταλάβει ο ισραηλινός στρατός, καθώς και τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους σε μειωμένη επικράτεια.

Εντούτοις, παλαιστίνιοι ηγέτες, από την κοσμική Φατάχ που διοικεί τη Δυτική Όχθη ως τη Χαμάς στη Γάζα, επικρίνουν αυτό το σχέδιο, το οποίο έχει επίσης αποδοκιμαστεί από τον ΟΗΕ, τους Ευρωπαίους και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Δείτε ακόμη:

Άγκυρα προς ΗΠΑ: Η χρήση της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερική υπόθεση

Loading