Εκπρόσωπος Πούτιν: «Αερολογίες» οι καταγγελίες για Ναβάλνι

«Αερολογίες» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, τις κατηγορίες περί δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι με εντολή του Κρεμλίνου.

Ο επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ναβάλνι, νοσηλεύεται ευρισκόμενος σε κώμα από την περασμένη Πέμπτη. Οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι δηλητηριάστηκε με εντολή του Κρεμλίνου, την ώρα που Γερμανία και Βρετανία ζητούν την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση

Ερωτηθείς εάν η υπόθεση Ναβάλνι επηρεάζει τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, ο Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι το Κρεμλίνο δεν θα ήθελε μία ενδεχόμενη επιδείνωση.

«Φυσικά, αυτό δεν θα το θέλαμε, πρώτον. Δεύτερον για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει κανένας λόγος», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του Πούτιν, όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα φοβάται επιδείνωση των σχέσεων με δυτικές χώρες εξαιτίας του περιστατικού με τον Ναβάλνι.

Το περασμένο Σάββατο ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου, όπου οι Γερμανοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν δείχνουν ότι πρόκειται για δηλητηρίαση.

Η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, αφότου το νοσοκομείο Σαριτέ έκανε την ανακοίνωση αυτή, κάλεσαν τη Ρωσία να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Ναβάλνι έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στο αεροπλάνο,

Ωστόσο το Κρεμλίνο, ισχυρίσθηκε ότι είναι πρόωρο να διερευνηθεί η υπόθεση καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η ουσία που έφερε τον Ναβάλνι στην κατάσταση αυτή.

Δείτε ακόμη:
ΗΠΑ: Δύο νεκροί στις αιματηρές διαδηλώσεις για τον Τζέικομπ Μπλέικ

Loading