Αίγυπτος: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού – Ακόμη 62 νεκροί

Ακόμη 1.677 νέα κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύτηκαν στην Αίγυπτο μέσα στο τελευταίο 24ωρο, την ίδια ώρα που 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό.

Εν συνόλω, 42.980 πολίτες προσβλήθηκαν από τη νόσο Covid-19.

Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αίγυπτο την 14η Φεβρουαρίου. Πενήντα ημέρες αργότερα, τα κρούσματα ήταν χίλια. Αλλά το τρέχον διάστημα, τόσα επιβεβαιώνονται μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Θλιβερό ρεκόρ σημειώθηκε και στους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός στην Αίγυπτο: Κατεγράφησαν 62 νέα θύματα, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας σε 1.484 νεκρούς.

Μέχρι στιγμής 11.529 άνθρωποι έχουν εξέλθει από το νοσοκομείο ενώ 12.919 παρουσιάζονται αρνητικοί στον ιό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Σήμερα Κυριακή μειώνεται κατά μία ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα ισχύει πλέον από τις 20:00 ως τις 04:00.

Συνολικά 60 νεκροί υγειονομικοί

Ένας φοιτητής ιατρικής στο έκτο έτος του Πανεπιστημίου Έρευνας και Τεχνολογίας της Αιγύπτου έγινε το 60ο θύμα από τις τάξεις του ιατρικού προσωπικού, που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της νόσου, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Daily News Egypt το μέλος του ΔΣ της Ιατρικής Συνδικαλιστικής Ένωσης της χώρας Δρ. Ιμπραήμ Ελ Ζάγιεντ.

Ο κ. Ζάγιεντ διευκρίνισε ότι ως εδώ συνολικά 454 ιατροί είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Ζήτησε ξανά να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης των επαγγελματιών της υγείας στα νοσοκομεία.

Δείτε ακόμη: Κορονοϊός: Έξι νεκροί και 247 κρούσματα στη Γερμανία

Loading