ΕΕ: Δεν έχει πάρει απόφαση για αναγνώριση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πάρει απόφαση αν θα ανγνωρίσει το καθεστώς και την Κυβέρνσηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Οικονομική βοήθεια θα καθορίσει τους όρους που θα τεθούν.

Ο Λόγκαρ σημείωσε ότι ο χαρακτηρισμός των Ταλιμπάν ως τρομοκρατικής οργάνωσης σημαίνει ότι η αναγνώριση των Ταλιμπάν δεν είναι μόνο διπλωματικό αλλά και νομικό θέμα.

«Η βοήθεια είναι ο μοχλός πίεσης που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε. «Για το Αφγανιστάν και την οικονομία του, χωρίς την βοήθεια, το μεγαλύτερο πλήγμα θα είναι για τους πολίτες της χώρας, αλλά υπάρχει επίσης θέμα προϋποθέσεων», ανέφερε ο Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης ανέφερε ότι δεν είναι ανοιχτός για να δεχθεί χιλιάδες Αφγανούς πρόσφυγες και μιλώντας για λογαριασμό της ΕΕ τόνισε ότι προς το παρόν η δέσμευση αφορά όσους εργάστηκαν με ευρωπαϊκές δυνάμεις και θεσμούς.

«Η θέση μας είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να υπερβούμε τις δεσμεύσεις μας που συνδέονται με την αλληλεγγύη με τους ντόπιους και τις οικογένειές τους που εργάσθηκαν για την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ για να σώσουν τις δικές μας ζωές».

Δείτε επίσης: Κατάρ: Συνεργασία με τους Ταλιμπάν για να ανοίξει το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading