Ε. Μόρα – Απεσταλμένος ΕΕ: Το Ιράν και οι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

“Το Ιράν και οι έξι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, προκειμένου να έχουν διαβουλεύσεις στις πρωτεύουσες τους” τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Ενρίκε Μόρα.

Ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις, μιλώντας σε ΜΜΕ,  δεν φανέρωσε κάποια ένδειξη για το πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες, ωστόσο υπογράμμισε οτι επετεύχθηκε πρόοδος και ότι οι συμμετέχοντες θα αποκρυσταλλώσουν μια πιο σαφή εικόνα αναφορικά με τη σύναψη συμφωνίας, όταν επιστρέψουν.

Επιπλέον, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συμπλήρωσε οτι προσδοκά πως ο διεθνής οργανισμός επιτήρησης των πυρηνικών και η Τεχεράνη θα οδηγηθούν τελικά σε συμφωνία αναφορικά με την παράταση μιας συναίνεσης παρακολούθησης των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν, που λήγει στις 24 Ιουνίου.

Τέλος, ο απεσταλμένος της Ρωσίας Μίκαελ Ουλιάνοφ ανέφερε σε δημοσιογράφους οτι ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Δείτε επίσης: Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα σε βάση που στεγάζει Αμερικανούς στρατιώτες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading