Δημοσκόπηση-ράπισμα για Ερντογάν – Προηγείται για Πρόεδρος ο Ιμάμογλου

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα – και παράλληλα δυσάρεστα για τον Ταγίπ Ερντογάν – ήταν τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης που διεξήγαγε η Eurasia Research στην Τουρκία στο διάστημα 20-23 Μαΐου.

Αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το δεύτερο σκέλος της έρευνας, που αφορά τις προεδρικές εκλογές. Εκεί, λοιπόν, ο «σουλτάνος» δέχεται ηχηρή ήττα από τον νυν Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης – και πολιτικό του εχθρό – Εκρέμ Ιμάμογλου. Στο ερώτημα ποιον από τους δύο θα ψηφίζατε για Πρόεδρο, το 45,5% τάσσεται υπέρ του Ιμάμογλου έναντι ενός 40,4% που ψηφίζει Ερντογάν.

Όσον αφορά το ερώτημα αν θα ψήφιζαν τον Ερντογάν στην περίπτωση που ήταν εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία, το 46,9% απάντησε «Όχι», το 39,2% «Ναι» και το 14,9% «εξαρτάται ποιοι θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι».

Ο διευθυντής της Eurasia Research τόνισε χαρακτηριστικά: «Το ποσοστό αυτών που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τον Ερντογάν, επιβεβαιώνει ότι ορισμένα μέλη του MHP αντίθετα από ό,τι έκαναν κατά τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, δεν θα ψηφίσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές».

Δείτε επίσης: Ακσόι: «Η Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ»

Loading