Δανία: Υπερδιπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στα sex toys λόγω καραντίνας

Εκτός από την αγορά αντισηπτικών και χαρτιών υγείας, άνθηση φαίνεται να υπάρχει και στις πωλήσεις sex toys στη Δανία. Κατά 110% αυξήθηκαν οι πωλήσεις στα ερωτικά παιχνίδια, μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Η ανοδική αυτή τάση στην αγορά ξεκίνησε από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και συνεχίζεται ακάθεκτη.

Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο έμπορο λιανικής που επικαλείται το Reuters, «Με χαροποιεί που κάνουμε κάτι καλό κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης εποχής, που οι άνθρωποι αισθάνονται ευάλωτοι» δήλωσε η Ματίλντε Μακόφσκι, συνιδιοκτήτρια της Sinful, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώληση sex toys στη Σκανδιναβία.

Κατά την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 110%, ποσοστό που υπολογίζεται ότι αντανακλά τα τρία τέταρτα της συνολικής αγοράς. Ο μεγαλύτερος ιστότοπος για τα ερωτικά είδη στη χώρα, το Eroti.dk δήλωσε ότι η κυκλοφορία έχει τριπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.   Συγκεκριμένα, η ζήτηση σε σεξουαλικά παιχνίδια για ζευγάρια έχει ενισχυθεί άνευ προηγουμένου.

«Νομίζω ότι είναι φυσικό ότι όταν περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί θέλουμε να έχουμε λίγη επιπλέον διασκέδαση», δήλωσε η Μακόφσκι. «Σε αυτή τη δύσκολη εποχή φροντίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και αυτό αντανακλάται επίσης στη σεξουαλική μας ζωή», ανέφερε.

Καθημερινά η Sinful αποστέλλει περίπου 1.500 πακέτα σε πελάτες στη Δανία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Σε όλη την περιοχή, οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι Δανοί γνωστοί για το «hygge» τους – μια λέξη που σημαίνει περίπου «οικειότητα», θεωρούνται από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο, με τους πιο προοδευτικούς νόμους, μεταξύ των οποίων και η νομιμοποίηση της πορνογραφίας, ήδη από το 1969.

«Η άνοδος στις πωλήσεις ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι πανικοβληθήκαμε λίγο, όπως όταν προσπαθούσαμε να αγοράζουμε χαρτί υγείας και οδοντόκρεμα και τέτοια είδη», δήλωσε η Μακόφσκι.   Ωστόσο, ήδη από χθες η Δανή πρωθυπουργός, Μέτε Φρέντρικσεν , ανακοίνωσε ότι εάν οι αριθμοί σε κρούσματα και θύματα του κορωνοϊού, παραμείνουν σταθεροί θα ανοίξουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στις 15 Απριλίου.

Με πληροφορίες του Reuters/ Dr.dk

Loading