Μπολσονάρου σε δημοσιογράφο: «Θέλω να σου δώσω μπουνιά στο πρόσωπο»

Την ψυχραιμία του φαίνεται να έχασε μετά από ερώτηση ρεπόρτερ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, απαντώντας του ότι θέλει να του δώσει μπουνιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπολσονάρου έχασε την ψυχραιμία του όταν ρωτήθηκε για πληροφορίες σχετικά με σειρά κρυφών καταθέσεων στον λογαριασμό της συζύγου του, από πρώην αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με τον υπόκοσμου του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Αυτό που πραγματικά θα ήθελα να κάνω είναι να σου σπάσω τα μούτρα», είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας στον ρεπόρτερ της O Globo, σύμφωνα με τον Guardian, ενώ μάλιστα αποκάλεσε τον δημοσιογράφο «κάθαρμα».

Η επίμαχη ερώτηση

Η ερώτηση που «τόλμησε» να του κάνει ο δημοσιογράφος αφορούσε τα δημοσιεύματα βραζιλιάνικων ΜΜΕ, για καταθέσεις στον λογαριασμό της Μισέλ Μπολσονάρου. Από το 2011 έως το 2017 στον λογαριασμό της Πρώτης Κυρίας κατατέθηκαν 89.000 ρεάλ (πάνω από 13.000 ευρώ), από τον Φαμπρίτσιο Κουειρόζ.

Πρόκειται για φίλο του Μπολσονάρου, που πρόσφατα συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για διαφθοράς για έναν από τους γιους του προέδρου, τον γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρου και την σύζυγο του Κουιερόζ, Μάρσια Αγκουιάρ.

Έντονες αντιδράσεις – Στο πλευρό του ρεπόρτερ δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες

Η «έκρηξη» του Μπολσονάρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του βραζιλιάνικης ένωσης Τύπου, Πάουλο Τζερόνιμο: «Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν δείχνει μόνο έλλειψη τρόπων αλλά είναι και μια προσπάθεια εκφοβισμού του Τύπου και αποτροπής των δύσκολων ερωτήσεων».

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή την κίνησή του ο πρόεδρος της Βραζιλίας πυροδότησε μια συντονισμένη διαδικτυακή καμπάνια από δημοσιογράφους, που του απευθύνουν μαζικά στο Twitter ακριβώς το ίδιο ερώτημα: «Πρόεδρε Ζαΐχ Μπολσονάρου, γιατί η σύζυγός σας Μισέλ έλαβε 89.000 ρεάλ από τον Φαμπρίτσιο Κουιερόζ;»

Γρήγορα, στο πλευρό των δημοσιογράφων σε αυτή την καμπάνια τάχθηκαν ακτιβιστές, ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο περίφημος συνθέτης Καετάνο Βελόζο.

Δείτε ακόμη: Δένδιας: Την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας

Loading