Αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Τουρκία, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει στη λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να τη σταματήσει. 

Όπως δήλωσε σήμερα λοιπόν ο Τούρκος πρόεδρος, μετά τη σύσκεψη που είχε με το υπουργικό συμβούλιο, επιβάλλεται τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 πόλεις και νομούς της γειτονικής χώρας, οι οποίες και παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων αλλά και θανάτων

Η απαγόρευση θα ξεκινήσει από τις 23 Απριλίου, ημέρα εθνικής εορτής στην Τουρκία και θα λήξει τα μεσάνυχτα της 26ης Απριλίου

Ακόμη κι έτσι πάντως, ο Ερντογάν συμπλήρωσε πως η κρίση του κορονοϊού δεν έχει αποσπάσει την προσοχή της Τουρκίας από τα σημαντικά θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. 

“Για αρκετό διάστημα πλέον το κύριο θέμα στις συσκέψεις μας είναι το έργο που έχουμε επιτελέσει σχετικά με τη μάχη κατά του κορονοϊού. Σήμερα κάναμε επίσης αξιολόγηση και των σημαντικών θεμάτων που αφορούν την εθνική ασφάλεια, ιδιαίτερα σε σχέση με τη Συρία και τη Λιβύη” τόνισε αρχικά. 

Και πρόσθεσε πως “βλέπουμε την επιθετικότητα του Συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ που μετέτρεψε την κρίση του κορονοϊού σε ευκαιρία” τόνισε ο Ερντογάν που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Μεσόγειο τονίζοντας πως “θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται εκεί”. 

Loading