Χιονοπτώσεις πλήττουν την Ισπανία – Δεκάδες ματαιώσεις πτήσεων

Σε κατάσταση συναγερμού, έχουν τεθεί οι αρχές στην Ισπανία τις τελευταίες ώρες, λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που πλήττουν με μανία την χώρα. Πανικός επικρατεί στα αεροδρόμια, καθώς δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ σε πολλές επαρχίες της χώρας, χιλιάδες μαθητές δεν πήγαν σχολείο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος τύπου της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου Aena ανέφερε στο πρακτορείο πως 42 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο Μαδρίτη- Μπαράχας, συγκεκριμένα 19 αφίξεις και 23 αναχωρήσεις. Έξι πτήσεις χρειάστηκε να κατευθυνθούν προς άλλα αεροδρόμια, οι τέσσερις προς τη Βαλένθια και οι δύο προς τη Βαρκελώνη.

Επίσης όπως η ίδια διευκρίνησε, σήμερα, το μεσημέρι, δύο εκ των τεσσάρων διαδρόμων προσγείωσης- απογείωσης έκλεισαν. Παρόλα αυτά όμως στις 18.00 ώρα Ελλάδας και οι 4 διάδρομοι προσγείωσης απογείωσης ξανάνοιξαν εκ νέου και τα δρομολόγια άρχισαν να εκτελούνται κανονικά.

Οι μαθητές δεν κατάφεραν να πάνε σχολείο

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σε ολόκληρη τη χώρα χιλιάδες μαθητές δεν κατάφεραν να πάνε στα σχολεία τους λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, εκ των οποίων 38.000 στην Καστίλη Λα Μάντσα και 2000 στην Καταλονία.

Η κατάσταση δυστυχώς δεν φαίνεται να βελτιώνεται καθώς, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας προβλέπει και για αύριο χιονοπτώσεις και παγετό στο βόρειο, ανατολικό και δυτικό τμήμα της Ισπανίας, όπως επίσης στα κεντρικά και στις ορεινές περιοχές στα νοτιοανατολικά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Loading