«Χαρούμενος» δηλώνει ο Τραμπ για την πρόοδο στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε «ιδιαίτερα χαρούμενος» για το ζήτημα της προόδου στις διαπραγματεύσεις γύρω από την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

«Εδώ και εννέα μήνες, η Βόρεια Κορέα δεν πραγματοποίησε καμία εκτόξευση. Ούτε πυρηνικές δοκιμές» ήταν το tweet που ανήρτησε ο Ρεπουμπλικάνος προσθέτοντας:

«Η Ιαπωνία είναι χαρούμενη, όλη η Ασία είναι χαρούμενη. Όμως τα Fake news λένε, χωρίς καν να με ρωτήσουν (πάντα ανώνυμες πηγές), ότι εγώ έχω εξοργιστεί διότι όλο αυτό δεν προχωράει αρκετά γρήγορα. Ψέματα, είμαι πολύ χαρούμενος!».

Σημειώνεται πως εδώ και αρκετό διάστημα, τόσο πολιτικοί αναλυτές, όσο και πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν για την μη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το απομονωμένο καθεστώς από την σύνοδο κορυφής μεταξύ του Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-Ουν, επιρρίπτοντάς ευθύνες στον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο ακόμα και για την απόφασή του να μεταβεί στη Σιγκαπούρη για να συναντήσει τον Κιμ.

Loading