Ουγγαρία: Φυλάκιση 7 ετών ενός Συροκύπριου για τρομοκρατική ενέργεια

Καταδικαστική ήταν η απόφαση της ουγγρικής Δικαιοσύνης εναντίον ενός Συροκύπριου ονόματι Άχμεντ Χάμεντ, τον οποίον κατηγόρησε πέρα από παράνομη είσοδο στη χώρα μαζί με μια ομάδα στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 και για συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια τον Σεπτέμβριο του 2015. Η δίκη πραγματοποιήθηκε στη πόλη Σέγκεντ.

Σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς ο οποίος ήταν παρών στη διεξαγωγή της δίκης δήλωσε μετά το πέρας της ότι ο Χάμεντ ο οποίος συνοδευόταν από αστυνομικούς με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δέχτηκε ήρεμα την απόφαση

Γνώριμος στις αρχές ο Χάμεντ

Σύμφωνα με το το ειδησεογραφικό πρακτορείο MTI, ο Χαμέντ είναι παλιός γνώριμος στις ουγγρικές αρχές. Ο ίδιος είχε μιλήσει, μέσω ενός τηλεβόα, στο πλήθος των μεταναστών που είχε συγκεντρωθεί στα σύνορα. Έπειτα από την ομιλία του εκατοντάδες μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και παρακολουθούσαν την ομιλία του, άνοιξαν δια της βίας τις πύλες ενώ η αστυνομία εκτόξευε εναντίον τους νερό υπό πίεση και δακρυγόνα προκειμένου να τους απωθήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading