Φρίκη στη Γαλλία: Μητέρα έπνιξε πέντε νεογέννητα παιδιά και τα έβαλε στην κατάψυξη

Ένα γαλλικό δικαστήριο καταδίκασε μια μητέρα σε οκτώ χρόνια φυλάκισης, επειδή έπνιξε πέντε από τα νεογέννητα μωρά της και στη συνέχεια προσπάθησε να τα κρύψει σε καταψύκτη.

Η 37χρονη Ρομανά Κανέτ, ζήτησε «συγχώρεση» στη δίκη της, η οποία διεξήχθη στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

Η Κανέτ παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι γέννησε στη μπανιέρα του σπιτιού της, στο Λουσά περίπου 40χλμ από το Μπορντό, αφήνοντας τα μωρά να πνιγούν στο νερό.

Μια από τις δύο έφηβες κόρες της Κανέτ μάλιστα βρήκε ένα μωρό σε μια τσάντα στην κατάψυξη του σπιτιού τους.

Αργότερα η αστυνομία που ερεύνησε το σπίτι βρήκε και άλλα παιδιά εκεί, έπειτα από κλήση του συζύγου της Χουάν Κάρλος, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τα τελευταία δέκα χρόνια οι εγγυμοσύνες

Η ζοφερή ανακάλυψη έγινε τον Μάρτιο του 2015, και η Ρομανά έχει ήδη περάσει τρία χρόνια στη φυλακή.

Οι γεννήσεις και οι πνιγμοί που ακολούθησαν έγινε σε διάστημα δεκαετίας, σύμφωνα με τις γαλλικές αναφορές των ΜΜΕ.

Η κράτησή της δεν αναμένεται να διαρκέσει για οκτώ χρόνια ωστόσο για πέντε χρόνια αφότου αποφυλακιστεί θα βρίσκεται υπό εποπτεία για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο σύζυγος ήταν κτητικός και ζήλευε

Ο σύζυγός της Χουάν Κάρλος, αγρότης στο επάγγελμα δήλωσε ότι αγνοούσε εντελώς τις εγκυμοσύνες της Κανέτ, ενώ εμπειρογνώμονες που μίλησαν στον δικαστή τον περιέγραψαν ως κτητικό και ζηλιάρη, όπως αναφέρει η γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Le Point.

Ο εισαγγελέας, Ξαβιέ Σαβινιέ στην υπόθεση της Ρομανά καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο χαρακτήρας του συζύγου της. Πρόκειται για μια περίπτωση «άρνηση της μητρότητας» δήλωσε ο Σαβινιέ.

Η Ρομανά σχολιάζοντας το θέμα τόνισε ότι «πρώτα θα ήθελα να ικετεύσω για συγχώρεση από τα ίδια τα μωρά, αλλά αυτό θα το κάνω όταν φύγω από τη φυλακή και επισκεφθώ το νεκροταφείο».

«Επίσης ζητώ συγχώρεση από την οικογένειά μου, τις κόρες μου που έχουν ζήσει αυτόν τον πόνο. Δεν είχα άλλη επιλογή. Είχα απορρίψει την ιδέα της εγκυμοσύνης. Για μένα αυτά τα παιδιά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν».

Πηγή: BBC

Loading