Υπόνοιες για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς αφήνει ο Τσαβούσογλου

Υπόνοιες ότι κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι από την περασμένη Πέμπτη κρατούνται στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας, αφήνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στη Γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αφήνει να εννοηθεί πως έχει επιφυλάξεις για το εάν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν τυχαία τα σύνορα.  «Δεν ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Αυτό το θέμα αφορά κι έχει σχέση με τους εισαγγελείς και δικαστές που πρέπει να μάθουν τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή. Συνέβη κατά λάθος η εσκεμμένα; Θέλουν να είναι σίγουροι» τόνισε χαρακτηριστικά

Απορρίπτει το σενάριο ανταλλαγής με τους «8»

Ο ίδιος πάντως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απορρίπτει το σενάριο ανταλλαγής με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

«Όχι δεν θέλουμε τέτοιο παζάρι. Άλλωστε τους Έλληνες στρατιώτες τους συλλάβαμε σε τουρκικό έδαφος και όχι ελληνικό. Όσον αφορά τους πιλότους, την έκδοση τους τη ζητήσαμε από την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό» σημειώνει.

Loading