Τσεχία: Για εξηγήσεις καλείται ο Ρώσος πρέσβης για την υπόθεση Σκρίπαλ

Για να δώσει εξηγήσεις κάλεσε η Τσεχία στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, τον Ρώσο πρέσβη. Η Ρωσία προ ολίγων ημερών, είχε ισχυριστεί πως ο νευροπαραλητικός παράγοντας με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Σκρίπαλ και για τον οποίο δέχεται τα πυρά της Βρετανίας, προέρχεται από την Τσεχία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Μάρτιν Στροπνίτσκι είχε αρνηθεί πλήρως τους ισχυρισμούς της Μόσχας.

Ανακοίνωση στο Twitter

Το τσεχικό υπουργείο πληροφόρησε το ευρύ κοινό μέσω ανακοίνωσης στο Twitter, ότι κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις.

«Ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας κλήθηκε να παρουσιαστεί αύριο το πρωί στο υπουργείο για να εξηγήσει τον ψευδή ισχυρισμό της ρωσικής πλευράς πως η ουσία Novichok που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Σάλσμπερι μπορεί να είχε προέλευση την Τσεχική Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία θεωρεί ως υπαίτια της συγκεκριμένης επίθεσης τη Ρωσία, καθώς θεωρεί ότι χρησιμοποίησε τον σοβιετικής εποχής, στρατιωτικού βαθμού νευροπαραλυτικό παράγοντα Novichok σε μια επίθεση εναντίον του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μια κατηγορία την οποία η Ρωσία αρνείται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading