Τραμπ: «Η στάση της Κίνας είναι μοχθηρή. Υπήρξαμε ευγενικοί έως τώρα!»

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στην Κίνα, για τις εμπορικές πρακτικές τις οποίες ακολουθεί χαρακτηρίζοντάς τες αθέμιτες.

«Η Κίνα θέτει στο στόχαστρο τους αγρότες μας, τους οποίους αγαπώ και σέβομαι, και το γνωρίζει, ως ένα τρόπο για να με αναγκάσει να συνεχίσω να της επιτρέπω να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ», ανέφερε σε tweet  του ο Τραμπ, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «η στάση της είναι μοχθηρή, σε αυτό που θα είναι μια αποτυχημένη απόπειρα. Υπήρξαμε ευγενικοί – έως τώρα! Η Κίνα έβγαλε από εμάς πέρυσι 517 δισεκ. δολάρια».

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ανοίξει πολλαπλά εμπορικά μέτωπα εναντίον αρκετών χωρών. Σε ό,τι αφορά την Κίνα, οι ΗΠΑ είχαν εμπορικό έλλειμμα 376 δισεκ. δολαρίων το 2017 και στόχος του Αμερικανού προέδρου δια μέσω της επιβολής δασμών, είναι να μειωθεί.

Χθες, η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε έκτακτη βοήθεια ύψους 12 δισεκ. δολαρίων προς τους Αμερικανούς αγρότες που επηρεάζονται από τα αντίποινα στους αμερικανικούς δασμούς, αναγνωρίζοντας έτσι τις πρώτες παράπλευρες απώλειες που προκάλεσε η εμπορική διαμάχη του Τραμπ.

Loading