Τραγωδία στο Μαϊάμι από κατάρρευση πεζογέφυρας στο πανεπιστήμιο (vd)

Τραγωδία στο Μαϊάμι από κατάρρευση πεζογέφυρας στο πανεπιστήμιο (vd)Άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την τραγωδία που συγκλονίζει το Μαϊάμι λόγω της κατάρρευσης πεζογέφυρας στο διεθνές πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Πηγές από την πυροσβεστική υπηρεσία εκτιμούν ότι «υπάρχουν πολλοί νεκροί» χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσουν ακριβή αριθμό.

Η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αλλά και ασθενοφόρα με ειδικά συνεργεία για την απομάκρυνση των χαλασμάτων.

Καταπλάκωσε πεζούς και αυτοκίνητα

Η πεζογέφυρα κατέρρευσε περίπου στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ στο πανεπιστήμιο ήταν χιλιάδες σπουδαστές και επισκέπτες. Μάλιστα διέσχιζε αυτοκινητόδρομο που την ώρα της τραγωδίας ήταν γεμάτος από αυτοκίνητα.

Η κατασκευή της πεζογέφυρας είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα παραδιδόταν προς χρήση στις αρχές του 2019.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, ζύγιζε 950 τόνους και το κόστος κατασκευής της ξεπερνούσε τα 15 εκατ. δολάρια. Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα.

Loading